Kursbeskrivelse

Kurset i speilsveising og elektromuffesveising er godkjent av Nemko og det gis anledning til å avlegge praktisk og teoretisk eksamen og ved bestått
eksamen utstedes Nemko-sertifikat.

  • Nemko-sertifikat koster kr 2260,- (2024 pris) og faktureres kursdeltagerne direkte fra Nemko ved utstedelse av sertifikatet.

Opplæring i elektromuffesveising skjer i henhold til NS 416 – Del 1 og 2.

Opplæring i speilsveising skjer i henhold til den nye NS INSTA 2072 standarden.

Få mer informasjon

For mer informasjon om Plastsveising: Speil- og elektromuffesveising av PE og PP rør, kontakt oss på tlf. 32 80 79 30 eller e-post norsk@norskrorsenter.no.

Kursprogram

Kurset består av en teoridel og en praksisdel. I teoridelen tar man for seg materialet polyetylen, og det gis en grunnleggende innføring i materialegenskaper, med spesiell vekt på forhold som kan påvirke sveiseprosessen.

Vi gjennomgår nødvendig verktøy som trengs for å gjennomføre en korrekt skjøt; sveisemaskin, oppspennings-, skrape- og rengjøringsverktøy. Det vil bli lagt stor vekt på å vise prosedyre for riktig utført elektromuffesveis og speilsveis, samt gjennomgang av eksempler på sjekklister.

I praksisdelen får kursdeltakerne demonstrert hvordan en korrekt elektromuffe- og speilsveisskjøt skal gjennomføres. Kursdeltakerne skal også få øving i å gjennomføre hele sveiseprosessen selv.

Meld deg på kurset

Meld deg på Plastsveising: Speil- og elektromuffesveising av PE og PP rør her:

Praktisk info

Stedsbeskrivelse

Vi holder til sentralt i Drammen (Scheitliesgate 14), med gangavstand til busstasjon, togstasjon, hoteller etc.

Vi har parkeringsplasser på området.

Varighet

Kurset varer 4 dager iht. NS 416-2, hver dag fra kl. 8.00 til ca kl. 15.30

De 2 første dagene er felles for
kurset (elektromuffe og speilsveising). De som bare skal ta eksamen i elektromuffesveising er ferdig med kurset etter dag 2, mens de som skal ta eksamen
i speilsveising eller både elektromuffe og speilsveising er ferdig med kurset etter dag 4.

Målgruppe

Kurset i elektromuffesveising er beregnet for: Rørleggere, anleggsrørleggere o.a. i kommuner eller rørlegger- og entreprenørfirma som vil ha en grunnleggende innføring i elektromuffesveising og som forestår sveising av PE og PP – rør.

Meld deg på kurset

Meld deg på Plastsveising: Speil- og elektromuffesveising av PE og PP rør her:

Kurspåmelding Plastsveising: Speil- og elektromuffesveising av PE og PP rør